Streven naar evenwicht...       

Streven naar evenwicht.

Experimenteren met zaden voor een bloemrijke zomer....Leuk dat je deze pagina bezoekt voor nog extra informatie te verzamelen!

Dankzij verschillende giften zijn we trots om jullie deze zaden te schenken! Het mengsel bevat onderstaande zaden:

- De Damastbloem (Hesperis matronalis) is een langbloeiende plant met prachtige hoog opstaande bloemen. De bloemen ruiken ‘s avonds heerlijk! Het is een tweejarig soort.

- Margrieten (leucanthemum vulgare) zijn mooie meerjarige planten met opvallende bloemen. Het gele hartje wordt omringt door dunne spierwitte kroonbladeren.

- Groot kaasjeskruid (Malva sylvestris) is een leuke plant uit de familie van de stokroos. De Latijnse naam is Malva sylvestris. De bloemen zijn donkerroze tot paars met een donkerder streepje er in. Deze plant bloeit rijk en groeit goed op heel veel plekken.

- Vaste zonnehoed (Echinacea purpurea) bloeit op hoge rood aangelopen stengels met grote purperroze bloemen met een koperbruine kegel. Het blad is donkergroen.

Zoals op de flyer al reeds aangegeven moet je eerst opzoek gaan naar een zonnige plaats in tuin, half schaduw zou ook nog moeten lukken. Maar hoe meer zon hoe beter!

Wanneer je deze plaats vrij hebt gemaakt van gras of onkruiden kan het zaaien beginnen.

Bekijk onderstaande video om te zien hoe wij het doen! (Vanaf 0.24)


Zaai je de zaden nog graag in 2023?

Zaai dan altijd voor Oktober, best zo snel mogelijk nog in augustus of september.... Zo kunnen de zaden nog sterke plantjes worden en vervolgens de winter tegemoet gaan. Omdat Margriet, Dammastbloem en zonnehoed pas het 2de jaar bloem geeft is het belangrijk dat je deze in het najaar nog zaait. Zo heb je meteen bloei in de vroege zomer die komt! 

We wensen je veel succes!